Tips og råd om tannbehandling

 

Tannregulering

Kjeveortopedi handler om å stille diagnose, forebygge og behandle bittfeil og tannstillingsfeil.

 

Før behandling:
Husk å ta med skriftlig henvisning fra offentlig tannklinikk på konsultasjon.

 

Etter behandling:
For at tennene skal holde seg i sin nye posisjon, vil det bli limt en retainer / streng på baksiden av tennene etter behov. Vi følger opp alle våre pasienter tett etter avsluttet behandling for å sikre et godt resultat.

Brackets kjeveortopedi regulering Tannspes

  

Tannimplantat

Tannimplantat i titan kan i mange tilfeller erstatte tenner som har gått tapt. Titanimplantatet opereres inn i kjevebenet og må gro fast der. Deretter kan krone eller bro festes på implantatet og gi faste tenner.

Etter behandling er det viktig å følge råd fra spesialisten. Tannimplantater trenger pleie og oppfølging slik som vanlige tenner gjør, og det gis ekstra instruksjon i renhold. Pasientene får alltid med seg et informasjonsskriv etter operasjon.

Implantat fixtur maxilla facial kirurg

  

Fjerning av tenner og infeksjon

Når tannen din ikke lenger kan repareres, hjelper spesialisten med skånsom fjerning av tannen. Spesialistene ved TannSpes har spesielt god kunnskap på hvordan de kan hjelpe pasienten ved ulike infeksjoner i kjeve og munnhule.

Før behandling:
Vi anbefaler å ha spist og drukket før alle kirurgiske inngrep.

Etter behandling:
Pasientene får alltid med seg et informasjonsskriv etter operasjon.
La såret få være i fred for en god tilheling. La være å pusse i området på en ukes tid, og bruk munnskyll som er blitt anbefalt. Unngå hard fysisk aktivitet de første dagene.
Vær tålmodig. Såret kan være ømt i opp til to uker etter tanntrekking. 
Dersom du opplever stor hevelse, kraftig blødning, sur smak eller store smerter, ta kontakt med oss.

kjevekirurg visdomstann retinert ankylosert

  

Tannkjøttsykdommer

En tann består av en tannkrone og 1-3 tannrøtter. Kronen er den delen av tannen du ser i munnen, og består av dentin med emalje på utsiden. I sentrum av både kronen og røttene er et hulrom med nerver og kar. Tannen er omgitt av tannkjøtt (gingiva), og roten er festet til beinet med fint bindevev av nerver og kar (periodontium).

Gingivitt er en tannkjøttssykdom der pasientens immunsystem reagerer på bakteriene i en biofilm rundt tannen. Når tannkjøttet blir betent, kan det blø ved tannbørsting. Her er det relativt enkelt å reversere betennelsen ved nøye rengjøring av en tannpleier, børsting av tennene 2 ganger om dagen, i tillegg til rengjøring mellom tennene.

Hvis tannkjøttbetennelsen får fortsette, brytes periodontium ned, og beinet rundt tannen trekkes bort; tannen kan begynne å føles løs. Dette er en irreversibel tannkjøttssykdom, og kalles periodontitt.

curette kyrette tannkjttspesialist pyrea

Betennelse rundt et implantat (Peri-implantitt)

Det kan bli betent rundt et implantat, og dette kalles peri-implantitt. Dersom betennelsen fortsetter, kan det føre til at beinet rundt implantatet trekker seg unna, og implantatet kan løsne. Behandlingen er vanskeligere dersom betennelsen ikke blir oppdaget tidlig.
Røyking bidrar også til mer aggressiv sykdomsutvikling. Dermed er vanlige, regelmessige tannpleierbehandlinger viktige, slik at eventuelle problemer raskt kan oppdages. Tannbørsterutiner må også være grundige.

 

Etter behandling:

God rutine med grundig tannbørsting hver dag, samt hjelp av en tannpleier er viktig for å unngå tilbakefall. Dersom bakterier får en mulighet til å etablere seg i tannkjøttlommen eller rundt tannimplantatet, vil periodontitten forverres igjen. Derfor er det viktig at tannbørsterutiner opprettholdes etter endt behandling.

Narkose

TannSpes tilbyr narkose i samarbeid med Anestesispesialisten, en organsisasjon med 10 års erfaring til både offentlige og private tannklinikker. Narkosebehandling kan være et mulig alternativ for deg som lider av odontofobi eller tannlegeskrekk, og har et stort behandlingsbehov. Vår narkoselege bedømmer om du kan få narkosebehandling hos oss. Tilbudet gjelder både for voksne og barn. 

Stefan Hauptig ble utdannet lege i 1999, spesialist i anestesi og intensivmedisin i 2005 og har arbeidet aktivt med generell anestesi i forbindelse med tannbehandling siden 2007. Han arbeider alltid etter retningslinjene til Norsk Standard for Anestesi.

Vi er godt vant til å arbeide sammen med pasienter som lider av tannlegeskrekk, sprøyteskrekk, uttalt brekningstendens eller som har meget stort tannbehandlingsbehov av annen årsak. Vi tar godt vare på pasienten under narkosen og setter alltid pasientens sikkerhet, trygghet og komfort i første rekke.

Stefan Hauptig 

Mer informasjon finnes på: anestesispesialisten.no

Besøk oss på:

Del på Facebook Del på Facebook

TannSpes AS

Adresse: Holmenveien 5G, 0374 Oslo
Post: Postboks 9 Vinderen, 0319 Oslo

Kontakt

Tlf: 22 20 50 50
Epost: post@tannspes.no
Webdesign © 2022 av Web Norge