Tips og råd før og etter behandling

Har du spørsmål angående din behandling hos oss, kan du ta kontakt via telefon, mail eller kontakte oss på Facebook.

 

Tannregulering

Kjeveortopedi handler om å stille diagnose, forebygge og behandle bittfeil og tannstillingsfeil.

Før behandling:
Husk å ta med skriftlig henvisning fra offentlig tannklinikk på konsultasjon.

Etter tannreguleringen tas av
må vi passe på at tennene holder seg i sin nye posisjon. Dette gjøres med avtagbare retainere. Det vil bli limt en streng på baksiden av fortennene etter behov. Vi følger opp alle våre pasienter tett etter avsluttet behandling for å sikre et godt resultat.

Brackets kjeveortopedi regulering Tannspes

  

Tannimplantat

Tannimplantat i titan kan i mange tilfeller erstatte tenner som har gått tapt. Titanimplantatet opereres inn i kjevebenet og må gro fast der. Deretter kan krone eller bro festes på implantatet og gi faste tenner.

Etter behandling er det viktig å følge råd fra spesialisten. Tannimplantater trenger pleie og oppfølging slik som vanlige tenner gjør, og det gis ekstra instruksjon i renhold. Pasientene får alltid med seg et informasjonsskriv etter operasjon.

Implantat fixtur maxilla facial kirurg

  

Fjernelse av tenner og infeksjon

Når tannen din ikke lenger kan repareres, hjelper spesialisten med skånsom fjernelse av tannen. Spesialistene ved Tannspes har spesielt god kunnskap om hvordan de kan hjelpe pasienten ved ulike infeksjoner i kjeve og munnhule.

Før behandling
kan det være lurt å ha spist og drukket.

Etter behandling:
La være å drikke, spise, skylle munnen og røyke på to timer etter endt behandling. Pasientene får alltid med seg et informasjonsskriv etter operasjon.
La såret få være i fred for en god tilheling. La være å pusse for hardt i området på en ukes tid, og bruk munnskyll spesialist har anbefalt. Unngå hard fysisk aktivitet det første døgnet.
Vær tålmodig. Såret kan være ømt i opp til to uker etter tanntrekking. Ved ømhet og smerte kan du ta reseptfrie smertestillende midler.
Har man hatt bedring i et par dager og så opplever en forverring, ta kontakt. Ved stor hevelse, kraftig blødning, feber eller stor smerte ta kontakt med oss.

kjevekirurg visdomstann retinert ankylosert

  

Tannkjøttsykdom- behandling

Hva er en tann?
En tann består av en tannkrone og 1-3 tannrøtter. Tannkronen er den delen av tannen du ser i munnen, den består av dentin med emalje på utsiden. I sentrum av både tannkronen og røttene er et hulrom med nerver og kar (masse). Tannkjøttet er omgitt av tannkjøtt (gingiva) og roten er festet til beinet med en strømpe av fint bindevev med nerver og kar (periodontium).

Hva er tann tap (periodontitt)

Periodontitt, pyrea eller tanntap er en sykdom der pasientens immunsystem reagerer på bakteriene i en film rundt tannen. Når tannkjøttet blir betent, kan det blø ved for eksempel tannbørsting. Her er det relativt enkelt å få den kurert ved nøye rengjøring av en tannpleier og børsting av tennene 2 ganger om dagen og deretter til og med mellom tennene.

Hvis tannkjøttbetennelsen får fortsette, brytes periodontium ned, og beinet rundt tannen trekkes bort; tannen kan begynne å føles løs. I denne situasjonen kan tannpleieren din trenge hjelp fra en tannlege. Det kan også bety at du må henvises til en spesialisttannlege i tannlegesykdom, dvs. en periodontist. Dette for å få tannkjøttet og beinet rundt tannen sunn. Det er forskjellige måter å behandle tannråte på. Noen ganger er det mulig å få tilbake tannbenet slik at tennene setter seg fast igjen. Røyking maskerer blødningen slik at periodontal sykdom er vanskeligere å oppdage i tide og resultatet av behandlingen kan også være verre.

curette kyrette tannkjttspesialist pyrea

Betennelse rundt et implantat (Peri-implantitt)

I tillegg til gingivitt, kan det bli betent rundt et implantat. Da kalles det perimucositis. Hvis betennelsen fortsetter, kan det føre til at beinet rundt implantatet trekker seg unna, og implantatet kan løsne. Peri-implantatsykdommen har oppstått. Selv om implantatet kan merkes, kan bentapet ha gått så langt at det bare er et spørsmål om tid før implantatet blir løsrevet. Når implantatet er løst, betyr det at nesten hele beinet har forsvunnet. I denne situasjonen er det mer kritisk og vanskelig å behandle. Problemet er at sykdomsforløpet er vanskeligere å oppdage i tide fordi implantatet fremdeles sitter fast til en viss grad. I tillegg blør det mindre rundt implantatet enn rundt en betent tann, så selv om det er sterkt betent, kan det være vanskelig å oppdage at noe er galt i tid.
Røyking her bidrar også til mer aggressiv sykdomsutvikling. Dermed er vanlige, regelmessige tannpleierbehandlinger viktige, slik at eventuelle problemer raskt kan oppdages. Tannbørsterutiner må også være grundige.

Å holde munnen sunn

Selv etter behandling av tanntråd og "implantattråd", er fortsatt rutine med grundig tannbørsting hver dag samt hjelp av en tannpleier viktig for å unngå tilbakefall. Paerioproblemet holdes i sjakk i en periode, og deretter bli verre igjen hvis periodontale bakterier får en mulighet til å etablere seg i tannkjøttlommen eller rundt tannimplantatet igjen. Tannbørsterutiner må altså opprettholdes etter endt behandling.

Narkose

Hos oss kan vi tilby tannbehandling i narkose. Dette gjøres i sammarbeid med Anestesispesialisten, en organisasjon med 10 års erfaring innen narkose til offentlige og private tannklinikker. Tilbudet er både for voksne og barn.

Mer informasjon finnes på: anestesispesialisten.no

Tannlege narkose

Besøk oss på:

Del på Facebook Del på Facebook

TannSpes AS

Adresse: Holmenveien 5G, 0374 Oslo
Post: Postboks 9 Vinderen, 0319 Oslo

Kontakt

Tlf: 22 20 50 50
Epost: post@tannspes.nhn.no
Webdesign © 2022 av Web Norge